Лапово у сусрет Руском цару (+Видео)

    

У сарадњи са Друштвом Цара Николаја и подршком московског Сретењског манастира 9.августа 2019. године отворена је изложба фотографија “У сусрет руском цару. Романови-царско служење” у галерији Културно-туристичког центра “Стефан Немања” Лапово.

    

О циљевима Друштва Цара Николаја и о духовно-култулорошкој вези коју они желе да очувају између Русије и Србије нам је говорио представник удружења, господин Лазар Симеуновић.

Изложбу је отворио део музичког састава “Ђурђеви ступови” руским и српским песмама. Потом се посетиоцима обратио председник Нор-а, господин Драган Микић и представио пројекат о подизању споменика погинулим руским војницима на иницијативу Амбасаде Русије и Општине Лапово.

    

На крају програма, представник Друштва Цара Николаја, господин Никола Дробњаковић, представио је књигу “Свети Цар”. Изложба садржи фотографије из живота последњег руског императора, највећег српског савезника, и његове породице. Циљ изложбе је да приближи посетиоцима лик и дело последњег руског цара, Николаја II царевића Алексеја, царице Александре и кнегиња Олге, Татјане, Марије и Анастасије.

20 августа 2019 г.

Православие.Ru рассчитывает на Вашу помощь!
Смотри также
Кикинда у сусрет Руском цару (+ видео) Кикинда у сусрет Руском цару (+ видео)
Кикиндски градски одбор Савеза потомака ратника Србије 1912-1920.год. у сарадњи са Друштвом руско-српског пријатељства и Културним центром Кикинда, организовао је културно вече посвећено 100-годишњици страдања руске царске породице Романов.
Кулпин у сусрет Руском Цару Кулпин у сусрет Руском Цару
У петак 27. априла 2018. године, са благословом Епископа бачког др Иринеја Буловића, Српска Православна Црквена Општина кулпинска, Сретењски манастир из Москве и студио „Руски Цар“ су у Великом дворцу музејског комплекса у Кулпину уприличили свечано отварање изложбе фотографија „У СУСРЕТ РУСКОМ ЦАРУ “, у години када се навршава 100 - годишњица мученичке кончине последњег Руског императора и његове породице, који су и у Руској и Српској Цркви прибројани лику светитеља.
Београд: Изложба „ У сусрет Руском цару“ отворена је у МНГ центру Београд: Изложба „ У сусрет Руском цару“ отворена је у МНГ центру
+ Видео
„Смемо ли ми икада заборавити, да је Руски Цар са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српског народа?“ написао је Свети Владика Николај Владимировић о царској руској породици и њиховој жртви.
Изложба фотографија „У сусрет Руском Цару“ у Руми (+ Видео) Изложба фотографија „У сусрет Руском Цару“ у Руми (+ Видео)
5. новембра у Завичајном музеју у Руми је отворена изложба фотографија „У сусрет Руском Цару“, у оквиру манифестације „Дани Наталије Берњикове“ коју организује храм Силаска Св. Духа на апостоле.
Изложба о царској породици Романов у Лозници Изложба о царској породици Романов у Лозници
У уторак 1. августа у пријатном амбијенту галерије библиотеке Вуковог завичаја у Лозници, отворена је изложба фотографија царске породице Романов „У сусрет руском Цару- Романови. Царско служење“.
Неготин у сусрет Руском Цару Неготин у сусрет Руском Цару
У уторак, 18. јула са почетком у 20 часова, у галерији Мокрањчеве куће, отворена је изложба "У сусрет Руском Цару, Романови – Царско Служење". Изложбу су организовали Историјски архив у Неготину и Музеј Крајине , у оквиру општинске манифестације "Неготинско лето 2017", а специјални гост је био вокални састав "КрасИва", који чине Ива Мрвош, Ана Мрвош и Магдалена Антић.
Крагујевац: Народни музеј – „У сусрет Руском Цару“ Крагујевац: Народни музеј – „У сусрет Руском Цару“
Ива Бендеља
Изложба „У сусрет руском цару“ отворена је 19. априла 2017. у 18 сати у некадашњем конаку кнеза Милоша, а данашњем Народном музеју у Крагујевцу. Изложбу су организовали Сретењски манастир у Москви, Народни музеј Крагујевац и студио Руски Цар .
Изложба „У сусрет руском цару“ у Галерији Народног музеја Краљево Изложба „У сусрет руском цару“ у Галерији Народног музеја Краљево
Изложба „У сусрет руском цару“ отворена је на Благовести, 7. априла 2017. у 19 сати у Галерији Народног музеја Краљево, у организацији Сретењског манастира у Москви и цркве Свете Марине у Атеници код Чачка.
Београд: Изложба о Царској породици у Руском дому (+Видео) Београд: Изложба о Царској породици у Руском дому (+Видео)
У оквиру обележавања годишњице отварања Руског дома у Београду, чији је први назив био Руски дом у част императора Николаја Другог, 5. априла 2017. године свечано је отворена изложба „У сусрет Руском Цару“, посвећена сећању на царску породицу Романових.
Комментарии
Здесь вы можете оставить к данной статье свой комментарий, не превышающий 700 символов. Все комментарии будут прочитаны редакцией портала Православие.Ru.
Войдите через FaceBook ВКонтакте Яндекс Mail.Ru Google или введите свои данные:
Ваше имя:
Ваш email:
Введите число, напечатанное на картинке

Осталось символов: 700

Подпишитесь на рассылку Православие.Ru

Рассылка выходит два раза в неделю:

  • В воскресенье — православный календарь на предстоящую неделю.
  • Новые книги издательства Сретенского монастыря.
  • Специальная рассылка к большим праздникам.
×