За Христољубиву војску

Емисија 115

Често се у серијалу емисија „За Христољубиву војску“ осврћемо уназад и говоримо о почецима обнови духовног живота у војсци. Веома значајну улогу у том процесу имао је својевремено и Небојша М. Крстић, православни публициста, социолог и теолог који је, нажалост трагично настрадао, под још нерасветљеним околностима, о Ваведењу Пресвете Богородице 2001. године.

Својим делом оставио је дубок траг у буђењу свести о потреби државотворне обнове српства, а поводом годишњице његове смрти о њему и његовом делу разговарали смо са адвокатом Милом Кузмановић, супругом покојног Небојше М. Крстића.

Било је речи о његовом учешћу на округлом столу о регисању верских питања у војсци 2001. године, сарадњи са листом „Војска“ у којем је објавио фељтон о Светом Владици Николају Велимировићу и Ивану Иљину чије идеје су га надахњивале.

Осврнули смо се и на то како се данас негује успомена на Небојшу М. Крстића једног од најперспективнијих младих политичара и неуморног борца за политику са поштењем, школу са вером, војску с родољубљем и државу с Божјим благословом.

    

Православие.Ru рассчитывает на Вашу помощь!
Комментарии
Здесь вы можете оставить к данной статье свой комментарий, не превышающий 700 символов. Все комментарии будут прочитаны редакцией портала Православие.Ru.
Войдите через FaceBook ВКонтакте Яндекс Mail.Ru Google или введите свои данные:
Ваше имя:
Ваш email:
Введите число, напечатанное на картинке

Осталось символов: 700

Подпишитесь на рассылку Православие.Ru

Рассылка выходит два раза в неделю:

  • В воскресенье — православный календарь на предстоящую неделю.
  • Новые книги издательства Сретенского монастыря.
  • Специальная рассылка к большим праздникам.
×